Organizira se prijevoz autobusom na posljednji ispraćaj s. Magdalis

 

U samostanu u Košutama jučer je preminula s. Magdalis koja je ukupno 28 godina bila odgajateljica u Dječjem vrtiću Mali Isus.

S. Magdalis (Dragica) Krnjača, kći Ante i Ive rođ. Dukić, rođena je 23. kolovoza 1954. u Košutama, župa Trilj, danas Košute. Došla je u Družbu Sestara Služavki Maloga Isusa 18. listopada 1970. godine, piše portal like metković.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Privremene redovničke zavjete položila je 6. siječnja 1974., a doživotne zavjete 6. siječnja 1980. godine u Dubrovniku. Završila je srednju stručnu školu-smjer konfekcioner tekstila, stekla Uvjerenje o osposobljenosti za pomoćne poslove u zdravstvenim i socijalnim ustanovama, a na Institutu za duhovnu formaciju stekla svjedodžbu o dvogodišnjem pohađanju s položenim ispitima tečaja za sestre juniorke. Imala je prirođeni sluh i smisao za crkveno pjevanje, izraziti dar za umjetnički ručni rad i aranžiranje. Vrlo kreativna u radu s djecom u dječjim vrtićima.

Od 1976. do danas, do njezine smrti, započinje njezin rad s djecom u dječjem vrtićima u nekoliko samostana. Kroz 46 godina neumorno radi u dječjim vrtićima, u kojima do izražaja dolazi njezina prirođena kreativnost, umjetnički dar za pjevanje, kreaciju, aranžiranje. Od 1976. do 1984. radi u dječjem vrtiću u samostanu u Krilu Jesenicama; od 1984. do 1994. u dječjem vrtiću u samostanu u Metkoviću, od 1994. do 2004. u dječjem vrtiću u Kaštel Kambelovcu, gdje jedno vrijeme uz tu službu vrši i službu predstojnice. Od 2004. ponovno dolazi u Metković i radi u dječjem vrtiću “Mali Isus” – podružnica Metković, u kojem predano radi do svibnja 2022., praktički do svoje smrti, do odlaska iz samostana u Metkoviću, 1. lipnja, dan prije svoje smrti.

Sprovod će se održati u subotu, 4. lipnja u 16,30 sati u župi Košute. Kako piše portal like metković, organiziran je prijevoz na posljednji ispraćaj č.s. Magdalis, a svi koji žele ići mogu se javiti č.s. Mili Deak.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content