‘Šareni svijet Leptirića’ – Udruga ‘Leptirići’ organizirala Dane otvorenih vrata

 

Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve ‘Leptirići’ organizirala je danas Dane otvorenih vrata pod nazivom ‘Šareni svijet Leptirića’.

U sklopu programa, članovi Udruge, volonteri i terapeuti, na čelu s predsjednicom Ivanom Nikolac, predstavili su javnosti usluge koje Udruga pruža u zajednici, a održane su i kreativne igre te radionice.

Podsjetimo, Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići osnovana je 2009. godine s ciljem zagovaranja i promicanja prava djece s cerebralnom i dječjom paralizom, teškoćama u razvoju, te osoba s invaliditetom u dolini Neretve.

Danas broji 540 članova te ima 26 zaposlenih. Udruga provodi različite projekte i terapije, među kojima su: socijalne usluge rane intervencije, individualne psihosocijalne podrške i poludnevni boravak kroz govornu, fizikalnu, Bowen, radnu, neurofeedback, edukacijsko-rehabilitacijsku i terapiju senzorne integracije. Također, pružaju usluge pomoćnika u nastavi, osobnih asistenata, pomoć u kuci, pomoć u učenju, individualnu psihološku podršku i savjetovanje roditelja i djece te specijalizirani prijevoz.

Leptirići surađuju s različitim institucijama i udrugama, pa tako i s RA Jerkovac, s kojima je suradnja na vrlo visokoj razini. Rukometašice iz RA Jerkovac rado sudjeluju u svim aktivnostima koje organizira Udruga pa tako i kroz tri dana sudjeluju u Danima otvorenih vrata Udruge Leptirici.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content