U Galeriji GKS-a otvorena izložba ”Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika’

 

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću u Gradskome kulturnom središtu Metković danas je otvorena izložba ‘Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika’, autora Milana Bešlića.

Uz autora, izložbu je otvorila predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću Zorana Vekić, a uz nazočnost pročelnika Jedinstvenoga upravnoga odjela Grada Metkovića Ivice Popovića te ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinke Mijoč.

Izložba “Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika” nastala je povodom 700. obljetnice Danteove smrti, u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Matice hrvatske, a opus čine djela Vatroslava Kuliša, Tomislava Buntaka, Zlatka Kesera, Igora Rončevića, Antuna Borisa Švaljeka i Kuzme Kovačića.

Kako je istaknuo autor, Danteovo djelo stoljećima je aktualna tema teoretičarima književnosti, otvorena filozofijskim i teološkim opservacijama, poticajna brojnim naraštajima pjesnika na svim jezicima u različitim kulturama i stvaralački privlačna likovnim umjetnicima u svakom vremenu, a šest suvremenih hrvatskih umjetnika ispisali su svoju stranicu Božanstvene komedije.

Izložba ostaje otvorena do 8. lipnja.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content