Prof. Zorana Vekić održala likovno-kreativnu radionicu za korisnike Doma za starije ‘Villa Marija’

 

U Domu za starije i nemoćne osobe u Opuzenu ‘Villa Marija’ danas je održana zanimljiva likovno-edukativna radionica za korisnike pod nazivom ‘Obojimo naš dan’, a koju je vodila prof. Zorana Vekić.

Oblik rada je uključivao tematiku cvijeća te su sudionici radionice obnavljali finu motoriku kao neizostavni dio života, a gotove radove izložit će u svojim prostorima gdje provode najviše vremena.

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

„Cilj likovno-kreativne radionice je bio razvijanje socijalnih i kreativnih vještina obogaćenih umjetnošću, gdje su se štićenici susreli s osnovnom, užom paletom boja uz minimalnu uporabu potrebnog materijala“, kazala je prof. Vekić.

Inače, Dom za starije i nemoćne osobe ‘Villa Marija’ se od svog osnutka trudi ulagati u podizanje kvalitete starijih osoba te provodi brojne aktivnosti socijalizacije korisnika. Uz aktivnosti vrtlarenja ,često su nazočni na izložbama i koncertima, a nerijetko imaju i predavače koji predstavljaju svoje knjige. Također, s ciljem poticanja međugeneracijske solidarnosti, česti gosti u Domu su djeca i mladi.

„Želja nam je potaknuti mnoge na razmišljanje da je život u domu naša realnost, a u domu ‘Villa Marija’ činimo razliku i mijenjamo razmišljanje okoline te podižemo svijest lokalne zajednice na jednu višu razinu. Stariju životnu dob, naime, često ne prati primjeren broj kvalitetnih usluga namijenjenih baš njima te su ovakvi kontakti i druženja plodonosni“, kazala je vlasnica Doma, mag. medicinska sestra Anica Majić.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content