U Gradskoj knjižnici Metković održana promocija romana ‘Raskrižje’ autorice Marijane Perinić

 

U Gradskoj knjižnici Metković sinoć je održana promocija romana ‘Raskrižje’ autorice Marijane Perinić, književnice i komičarke.

Okupljenima se na početku obratila ravnateljica Gradske knjižnice Metković Vesna Vidović, a potom je autorica govorila o samoj knjizi, početku svoje spisateljske i komičarske karijere te o knjigama koje je već izdala.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Knjiga ‘Raskrižje’ propituje obiteljske, prijateljske i životne vrijednosti, muško-ženske odnose i oproste te hrvatsku svakodnevnicu, ali s jako puno sarkazma i humora.

„Roman govori baš o raskrižju. Moja glavna protagonistica Kristina ide na jedan poslovni put i gužva je na cesti, a taksist je pita hoće li ići lijevo ili desno. Kad kaže desno stiže na let, a kad kaže lijevo, ne stiže na let. Dakle, dvije su paralelne radnje, kao da čitate dva romana. Tematiziram ono vječno pitanje: ‘Što bi bilo, kad bi bilo’ gdje je prožeta i slobodna volja, i pitanje sudbine. Sve skupa sam ukalupila u našu svakodnevnicu i nekakve aktualnosti“, kazala je Perinić.

Inače, Marijana Perinić rođena je 8. kolovoza 1978. u Šibeniku. Radi kao stand-up komičarka, imitatorica, spisateljica, voditeljica, menadžerica i turistički vodič. U svijet stand-up komedije ušla je 2007. godine. Iza sebe ima više od 400 nastupa u hrvatskim klubovima te brojna gostovanja diljem regije. Vrhunac ljubavi prema pisanju i stand-up komediji njezin je prvijenac – zbirka kratkih priča sa stand-up comedy nastupa ‘Gore ne može’, koju je objavila izdavačka kuća Vuković & Runjić u ljeto 2010. godine. Budući da je knjiga ‘Gore ne može’ bila prva tog žanra u Hrvatskoj, zabilježila je velik interes medija i publike, a Marijana uspjeh ponavlja i sljedećim knjigama, romanima ‘Šaka suza, vrića smija’ i ‘Jesi online?’.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content