Zatvoren stručno-znanstveni skup ‘Metković 600 godina’

 

U Gradskome kulturnom središtu Metković sinoć je zatvoren stručno-znanstveni skup ‘Metković 600 godina’ koji je održan u organizaciji Grada Metkovića, Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta u Dubrovniku.

Stručno-znanstveni skup ‘Metković 600 godina’ središnji je događaj obilježavanja 600. obljetnice od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, a tijekom trodnevnoga programa okupio je 80-ak izlagača koji su govorili o različitim temama u čijem je fokusu bio upravo grad Metković. Posjetitelji su, između ostaloga, imali priliku čuti nešto više o kulturnom i sportskom razvoju grada, položaju Metkovića u različitim razdobljima, tradiciji, prirodnoj baštini, metkovskim župama, razvoju ustanova na području grada, razvoju turizma itd.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Sve teme koje su sudionici izložili, bit će objavljene i u Zborniku radova, na više od 1000 stranica.

Podsjetimo, tijekom 2022. godine održavaju se različita događanja kojima se obilježava 600 godina od prvoga pisanoga spomena imena Metković u povijesnim dokumentima. Riječ je o prigovoru jednog trgovca na postupanje carinika, a taj dokument iz siječnja 1422., i danas se nalazi u dubrovačkome arhivu.

U nastavku pogledajte samo dio fotogalerije snimljene tijekom trodnevnoga programa. 

FOTO: doc. dr. sc. Denis Vekić / Ana Vučković 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content