Uspješna sezona Karate kluba Metković

 

Karate klub Metković u sezoni 2021./2022., od rujna prošle godine do kraja lipnja, nastupio je na dva državna prvenstva te na Kupu Hrvatske, gdje je osvojeno zlato, 7 srebra i 3 bronce.

Na državnom prvenstvu kadeta, juniora i ml. seniora osvojena su dva srebra te je dvoje kadeta Mihaljević Duje i Jerković Katja ušlo u reprezentaciju Hrvatske za nastup na Balkanskom prvenstvu u studenom u Montenegru. Na državnom prvenstvu mlađih uzrasta osvojeno je zlato, 3 srebra i 2 bronce, dok je na Kupu Hrvatske osvojeno srebro i bronca, čime su dva najmlađa natjecatelja KK. Metkovića također ušla u reprezentaciju Hrvatske za nastup na Balkanskom prvenstvu za mlađe uzraste, Duje Žderić i Mila Vekić.

Osvajači državnih medalja i Kupa Hrvatske su Ema Galov, Katja Jerković, Duje Mihaljević, Duje Žderić, Ante Leontić, Josip Ćerlek i Mila Vekić.  Sedam natjecatelja od strane Grada Metkovića i zajednice Športova grada je dobilo nagrade za postignute rezultate na državnoj razini. Na 5 klupskih međunarodnih natjecanja u Hrvatskoj i BiH koji su bili kontrolnog karaktera, osvojena su 4 zlata, 6 srebra i 11 bronci, treba naglasiti da su birani iznimno teški turniri sa 800 do preko 1000 natjecatelja. Na karate ligama matične Dalmacije i regije Hercegovina (kao gosti), natjecatelji KK Metkovića osvojili su 16 zlata, 19 srebra i 16 bronci. Mlađa seniorka Lina Šutić nastupila je za reprezentaciju Hrvatske na Balkanskom prvenstvu u Opatiji, nažalost bez osvojene medalje.

Zbog podizanje forme Karate klub Metković sudjelovao je na 3 višednevna karate kampa u Šibeniku, Brotnju (BiH) i Herceg Novom (Montenegro), te na dva jednodnevna trening meča u Splitu i Šibeniku.    Također su bili domaćini jednodnevnog trening meča za 7 karate klubova Dalmacije, gdje je sudjelovalo 70 ponajboljih karataša Dalmacije.

KK Metković postao je bogatiji za 4 nova karate majstora, Iva Vučić, Matea Bebić, Sara Đukić i Marinela Perić, nosioci majstorskog zvanja 1 DAN, jednog majstora 2 DAN Dino Žderić i jednog majstora 5 DAN Denis Žderić, tri nova karate suca Hrvatskog karate saveza Ante Krstičević, Petar Borovac i Antonela Perić i jednog  člana Upravnog odbora Hrvatskog karate saveza Denisa Žderića, čime je ujedno postao i čelnik Dalmatinskog karatea, koji broji 32 karate kluba.

Karate klub Metković je ove godine ušao u 20 godinu postojanja, koja bi mogla biti najplodnija rezultatima u ozbiljnijim uzrastima kadeta, juniora i ml. seniora, rezultata koji klub podižu na višu razinu, te u sljedećoj godini pored dosadašnjih nastupa na Balkanskim prvenstvima, napokon planskim i dugotrajnim procesima žele ostvariti plasman nastupa natjecatelja na službenim Europskim i svjetskim prvenstvima, gdje imamo 4 izvrsna kandidata Mihaljević, Jerković, Galov i Leontić. Do sada se to ostvarivalo bodovanjem nastupa na kontrolnim turnirima koje odredi naš savez, a po najavljenim novim pravilima trebaju izboriti nastup na bodovnim turnirima WKF i EKF krovnih karate federacija na elitnim turnirima svijeta, slično kao bodovanje za nastup na Olimpijadi.

„Na kraju se uprava kluba  zahvaljuje našem partneru Gradu Metkoviću, gradonačelniku Daliboru Milanu i predsjedniku Športske zajednice Grada Metkovića Anti Zovki,  koji su podržali naš rad i financijski pomogli da sve ovo ostvarimo, te su uvijek bili tu za i više ako je trebalo. Pozivamo sve obrtnike i poduzeća koji su zainteresirani biti sponzori našeg kluba, da nam se jave i pomognu da rezultat podignemo na veći nivo, vrijeme je da sa mlađih uzrasta pređemo na Europski i svjetski rezultat, ozbiljnijih uzrasnih kategorija. Klub se zahvaljuje i sedmoj sili, medijima, našim gradskim portalima i radiju, koji su uvijek bez ikakve naknade objavili svaki rezultat čime su klub otvorili našim građanima“, poručili su iz Karate kluba Metković.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije