Vijećnici usvojili prve izmjene i dopune proračuna Dubrovačko-neretvanske županije

 

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika održana je deveta sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije.

Na sjednici je prisegnuo novi vijećnik Frano Vlašić koji je u Skupštini zamijenio Blaža Peza koji je mandat stavio u mirovanje.

Vijećnici Županijske skupštine izglasali su prve izmjene i dopune proračuna, kao i izvješće o izvršenju proračuna za 2021. godinu. uVodno obrazlažući ovaj rebelans, župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako se proračun prilagođava svim potrebama županije, njenih područja i ustanova te kako je riječ o dobrom dokumentu.

‘Ovim izmjenama i dopunama uvrstili smo vrlo važne projekte u svoj proračun, poput rekonstrukcije lifta u Termoterapiji, osvijetljenja heliodroma u Janjini, ali i brojne druge jako važne investicije’, naglasio je župan.

Većinom glasova usvojene su i izmjene i dopune proračuna Županijske uprave za ceste. Jednoglasno su usvojena izvješća o radu Zavoda za javno zdravstvo-Odjela za mentalno zdravlje te Izvješće o zdravstvenoj ispravnosti vode za ljudsku potrošnju. Vijećnici Županijske skupštine dali su suglasnost za zaduženje Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik za potrebe provođenje projekta Regionalnog centra kompetetntnosti te Županijskoj lučkoj upravi Vela Luka za provođenje projekta Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka.

Usvojena je i Odluka o izmjeni Statuta Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen, kao i Odluka o osnivanju Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije kojom se ne osniva nova uprava, nego se usklađuju lučka područja što podrazumijeva izmjenu izvorne odluke o osnivanju.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content