PU DNŽ: u proteklom tjednu 14 prometnih nesreća

 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 14 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 4 osobe su teže, a 17 ih je  lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 10 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 742 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 321 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 94 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 25 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 56 osoba.

Back to black_baner
Back to black_baner

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 73 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 41 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja. Zbog ne korištenja zaštitne kacige prekršajno je sankcionirano 12 osoba.  

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Opuzenu

Najveća koncentracija alkohola od 2,24 g/kg izmjerena je u večernjim satima 10. srpnja, 45-godišnjakem državljaninu BiH koji je s osobnim vozilom BIH nacionalnih oznaka zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Opuzenu.

Osim što je bio pod utjecajem alkohola, vozač se tijekom vožnje nije kretao sredinom obilježene kolničke trake.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja odveden je na Općinski sud u Metkoviću uz prijedlog zatvorske kazne do mjesec dana i zaštitne mjere zabrane upravljanja inozemnom vozačkom dozvolom na teritoriju RH u trajanju od tri mjeseca.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content