Obitelj Draženović donirala Nagradu za životno djelo mr. Zdenke Draženović za kupnju novoga mamografa

 

Među ovogodišnjim laureatima Grada Metkovića je Zdenka Draženović koja je, posmrtno, dobila Nagradu za životno djelo, a zbog iznimnog doprinosa na području zdravstva, predanog humanitarnog rada te brige za zdravlje stanovnika grada.

Na Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, Nagradu i priznanje je preuzeo suprug pokojne Zdenke, gospodin Mićan Draženović. Cijelu Nagradu, u ukupnom iznosu od osam tisuća kuna, obitelj Draženović je odlučila donirati Udruzi oboljelih od malignih bolesti ‘Život’, a u svrhu kupnje novoga mamografa za Dom zdravlja Metković.

Naime, upravo je gospođa Zdenka Draženović 2016. godine, uz pomoć Miljenke Manenice, Višnje Doko i Darke Volarević, osnovala Udrugu ‘Život’, kojoj je cilj pomaganje sugrađanima u najtežim zdravstvenim teškoćama te educiranje javnosti na važnost prevencije i redovite medicinske preglede.  Udruga ‘Život’ od tada je provela različite projekte i aktivnosti, a među njima je i humanitarna akcija prikupljanja sredstava za kupnju novoga mamografa za Dom zdravlja, koji je neophodan za rano otkrivanje i liječenje oboljelih od karcinoma dojke.

Svi koji žele pomoći u kupnji, svoja sredstva mogu uplatiti na poseban račun otvoren za tu svrhu: IBAN HR7123900011500227268, SWIFT: HPBZHR2X

Podsjetimo, Zdenka Draženović preminula je 20. kolovoza 2020. godine, a svojom iskrenošću, vedrom naravi i entuzijazmom, poslovnom etikom te humanitarnim radom ostavila je neizbrisiv trag u Metkoviću. Iz Udruge ‘Život’ zahvaljuju obitelji Draženović na vrijednoj donaciji.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content