Članovi Kluba varaždinskih branitelja odali počast preminulim braniteljima 116. brigade

 

Članovi Kluba varaždinskih branitelja, koji sudjeluju u projektu simboličkog hoda na ruti od 960 kilometara, od Vukovara do mosta Pelješac, danas su se zaustavili u Metkoviću kako bi odali počast smrtno stradalim braniteljima 116. brigade.

Susreli su se s gradonačelnikom grada Metkovića Daliborom Milanom, koji je zajedno s njima,  predstavnicima Veterana 4. Gardijske brigade – podružnica Metković te predstavnicom Ministarstva hrvatskih branitelja, Područnog odjela  Metković Eleonorom Pavlović zapalio svijeće i odao počast pred spomenikom poginulim braniteljima na Velikoj rivi.

Pokretači i sudionici projekta na dug su hod iz Vukovara krenuli prije mjesec dana, a dolazak na krajnji cilj, most Pelješac, očekuje se na dan otvorenja mosta 26.srpnja 2022.

Cilj im je, kažu organizatori, ‘povezati Hrvatsku evocirajući uspomene koje promiču domoljubne i sportske vrijednosti, istodobno se prisjećajući presudnih trenutaka Domovinskog rata te žrtava, iznimno hrabrih ljudi koji su položili živote za slobodu’. Želja im je, ističu iz Kluba varaždinskih branitelja, pokazati snagu i jedinstvo lijepe naše, te u spomen na pale branitelje koji to nisu doživjeli, povezati Hrvatsku od sjevera do krajnjeg juga. Također, ovim činom žele djelovati edukativno, na mlade i sve građane, kako svojim svjedočenjem i porukama o Domovinskom ratu, tako i promocijom zdravih životnih navika, sportskog duha zajedništva i prijateljstva.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content