RK Metković – Mehanika započinje s pripremama za novu sezonu

 

Danas u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Rukometni klub Metković-Mehanika započinje prvu fazu priprema.

Kao novi član Premier lige, u natjecanje će ući i sa novim trenerom. Proslavljeni Metkovac s profesionalnom trenerskom karijerom, Mario Bjeliš bit će na čelu prvog tima. Stručni stožer čine pomoćni trener Nikola Džono i trener vratara Joško Jukić.

Novi trener za ovu sezonu roster momčadi pojačao je na poziciji desni vanjski gdje dolazi Mateo Rodin iz Nexe-a, nama već dobro poznati Čapljinac. Na poziciji srednji vanjski iz trebinjskog Leotara dolazi nam Vladimir Tomić, a naš Metkovac Luka Vučić sa premijerligaškim iskustvom dolazi nam iz Poreča na poziciju desno krilo. Iz Bugojanske Iskre na poziciju lijevog vanjskog dolazi Slavko Previšić. Riječ je o mladom Čapljincu, s iskustvom igranja u Premijer ligi BiH.

Lista pojačanja ovim imenima nije zaključena. Ono na čemu uprava trenutno radi je još jedno kvalitetno obrambeno rješenje na poziciji 3. i 4.

Najveće pojačanje Kluba je proces preobrazbe Udruge koja se amaterski bavila sportom u Udrugu koja se sportom bavi na profesionalnoj razini. To znači da će 15 od ukupno 18 igrača i igračkog rostera trenera Bjeliša trenirati najmanje 8 treninga tjedno. Na taj način postavlja se standard samog treninga i odnosa prema klubu, kakvog u Premijer ligi imaju samo RK  PPD Zagreb i RK Nexe.

Klub je potpisao dvogodišnji profesionalni  ugovor s Igračem Bezerom, lijevim vanjskim koji je u protekloj sezoni ostvario najveći igrački napredak te je i statistički naš najbolji igrač kvalifikacijskih utakmica.   Dvogodišnji profesionalno ugovor potpisao je i kružni napadač, miljenik metkovske publike Mostarac Josip Čutura. Hrvoje Batinović Tajso ipak neće, unatoč najavama, u rukometnu mirovinu već ostaje vjeran klubu još godinu dana, kao i Kapetan Cvitanović te Dario Raguž i golman Željko Kozina. Još u prošloj sezoni iz kadetskog pogona prvoj momčadi pridružio se Luka Komazin. Pred nadolazeću sezonu oprostili smo se od igrača Rudolfa Ćužića, Kristijana Marevića kao i veterana Jure Kozine zbog već navedene profesionalizacije momčadi.

Klub je napravio i konkretne poteze vezano za Školu rukometa. Za koordinatora je postavljen trener koji je odgojio mnoge naraštaje metkovskih rukometaša gospodin Mojmir Majić. Njegov je zadatak da na mlade trenere iz Škole rukometa prenese svoje bogato trenersko iskustvo te zajedno sa trenerima iz Škole rukometa postavi dobro nam poznate standarde rada te standarde rezultata koje škola rukometa mora postizati. Uprava se u tom segmentu odlučila za još jedan pilot projekt. A to je popuna U15 ekipe Škole rukometa izrazitim talentima iz područja neretvanskog bazena. Trenutno se obavljaju razgovori s roditeljima dvojice 15- godišnjaka, od kojih je jedan U15 reprezentativac Bosne i Hercegovine, a drugi U15 reprezentativac Republike Hrvatske.

Već je poznato kako Klub prvu pripremnu utakmicu igra 6. kolovoza s Izviđačem. Raspored turnira i ostalih pripremnih utakmica objavljivat će se naknadno.

Prva prvenstvena utakmica očekuje ih 10./11. rujna u Našicama, ali dotada je pred našim rukometašima dug i naporan put.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content