U Gradskome parku održan prvi Neretva Outdoor

 

U sklopu programa Metkovskog ljeta, a u organizaciji Biciklističkog kluba Relaks u Gradskome parku održan je prvi Neretva Outdoor.

Riječ je o malom festivalu rekreativnih sportova, čime se nastojalo probuditi znatiželju i prisutne naučiti o nečemu novom – različitim sportovima  na otvorenom.

Antea Kaleb, ispred Penjačkoga kluba Kablina govorila je sportskom penjanju, sigurnosti i vještinama koje je potrebno usvojiti da bi se bavili ovim sportom.

Stipan Prce, ispred Hrvatskog planinarskog društva Gledavac je govorio o planinarenju. Izlaganje je potkrijepljeno mnogim savjetima, a i zgodama iz bogatog iskustva u toj rekreativnoj disciplini.

Frane Medak, ispred HPD Grabovica podijelio je svoja iskustva u Trčanju/Trailu, dok je Milojko Glasnović održao predavanje o nastanku Maratona lađa na Neretvi, njegovom začetku, ali i velikom trudu i zalaganju te njegovom značaju danas.

Ivan Đelmić, ispred Paddle surf Baćina podijelio je svoja pustolovna iskustva, dok je kao ‘šlag na kraju’ predavanje održao pustolov iz Opuzena, Ivan Kapović pritom opisujući svoju Afričku ekspediciju na Kilimanjaro ‘Old Spice’ 2007. godine. Kapović je prisutnima približio Afriku, sve njene blagodati, ali i opasnosti koje vrebaju na svakom koraku.

Također, tu je bio i info pult za pitanja na koja su odgovarali Dario Bukvić, Antea Kaleb, Sanda Dodig, Vedran Jurinović, Mate Herceg te ostali dostupni iznad navedeni predavači.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content