Gradu Metkoviću odobreno 1,4 milijuna kn za projekt ‘Zaželi i ostvari 2’

 

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan jučer je u Zagrebu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici s ministrom Marinom Piletićem i ravnateljem HZZ-a Antom Lončarom potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zaželi i ostvari 2“. Ugovore je svečano uručio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Potpisom ugovora započinje razdoblje provedbe projekta koji će se provesti u partnerstvu s Općinom Kula Norinska, a s ciljem unaprjeđenja radnog potencijala teže zapošljivih žena te poticanja socijalne uključenosti i povećanja razine kvalitete života krajnjih korisnika.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

U sklopu projekta, Grad Metković će kroz predviđeno trajanje radnog odnosa od šest mjeseci zaposliti 25 žena, a Općina Kula Norinska njih pet koje će brinuti o najmanje 180 krajnjih korisnika – starijih osoba, osoba u nepovoljnom položaju, te osoba s invaliditetom.

Vrijednost projekta je 1.483.200,00 kn, a financiran je sredstvima Europskoga socijalnog fonda u 100-postotnom iznosu.

„Tijekom provođenja prve faze projekta imali smo zaista sjajna iskustva zaposlenih žena, te krajnjih korisnika. Zbog toga mi je izuzetno drago što započinjemo s drugom fazom projekta koji svoju vrijednost najbolje pokazuje u vremenima pandemije COVID-19, kada starije osobe moraju biti pod našom posebnom zaštitom“, poručio je gradonačelnik Milan.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content