Predstava ‘Čudo’ na Ljetnoj sceni GKS-a Metković

 

‘Čudo’ je naziv predstave koja će se održati na Ljetnoj sceni GKS-a u petak, 19. kolovoza s početkom u 20:30. U slučaju kiše, predstava će biti u kazališnoj dvorani GKS-a. 

Nova predstava kazališta Moruzgva “Čudo” autora i redatelja Ivana Lea Leme, nastavak je dviju prethodnih uspješnica, Cabareta “Preko veze” i Vla Vla Vlajland cabareta. Naime, lik Vlajne, čistačice i zdravorazumske heroine, kroz te predstave živi svoj scenski život u tri epizode. Svaka je predstava fabularno autonomna, a sve skupa prate svojevrsnu evoluciju tog publici vrlo bliskog lika.

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

U ovom trećem nastavku, ta “žena iz naroda” postaje predsjednica Republike Hrvatske na izborima 2025. godine. Kako u politici sačuvati moralne vrijednosti? Kako biti vođa, a ostati u službi onih koje vodiš? Može li se neokaljan proći kroz taj labirint interesa, antagonizama i podmetanja, a sve to u svakim danom sve težim globalnim društveno političkim okolnostima? Je li jedino čime se svjetski vladari trebaju trenutno baviti, zapravo, očuvanje života na planetu Zemlji i poticanje održivog razvoja u ekološki nikad alarmantnijem trenutku? Odgovore na ta, a i mnoga druga srodna pitanja, publika će kroz niz duhovitih situacija pronaći u novoj produkciji kazališta Moruzgva.

Uz Eciju Ojdanić u Čudu nastupa i Matija Šakoronja. Žanrovski je predstava komedija, a prošarana je songovima Zvonimira Duspera Dusa.

Ulaz na predstavu je 40 kuna, a ulaznice se mogu kupiti u Gradskome kulturnom središtu Metković svakim radnim danom u vremenu od 9 do 13 sati. Također, ulaznice se mogu kupiti i uoči predstave, a blagajna na Ljetnoj sceni će biti otvorena od 18:30.

Predstavu organizira Ustanova za kulturu i sport Metković, a u sklopu programa Metkovskoga ljeta.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content