Vidonjci bakljadom i vatrometom proslavili Dan pobjede

 

Velikim petominutnim vatrometom i bakljadom uz stihove pjesme Lijepa li si, koju su svi s ponosom pjevali, u Vidu je završeno dvodnevno obilježavanje Dana pobjede i obljetnice VRO OLUJA.

Sve se lijepo uklopilo u blagdan zaštitnice mjesta Gospe od Snijega, odnosno, Ledene Gospe kako je mještani zovu.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Volonteri vidonjske udruge HSŠKD Narona tako su na najbolji način svojim mještanima darovali niz događanja. Udruga Hrvatsko starinarsko športsko kulturno društvo Narona Vid osnovana je 2015.godine, tada kao prvi u Hrvatskoj koji su više udruga objedinili u jednu. Između dva svjetska rata u Vidu je djelovalo Starinarsko društvo „Narona“ osnovano 11. svibnja 1930.g. na inicijativu tadašnjeg župnika don Serafina Puratića koji je bio i prvi predsjednik društva s ciljem da se sačuvaju kulturno povijesne vrijednosti antičke Narone na kojoj se danas nalazi mjesto Vid. Prije Domovinskog rata u Vidu je djelovalo nekoliko udruga, a prije 15 do dvadeset čak njih sedam koje su se 2015. fuzirale u jednu, ovu današnju, nastavljajući tako tradiciju tog starinarskog društva.

Brojni gosti koji su protekla dva dana svraćali u Vid i mještani imali su priliku razgledati izložbu ratnih fotografija pod nazivom „Vidonjci u Domovinskom ratu“. U udruzi ističu da su ugodno iznenađeni pozitivnim reakcijama i posjetom izložbe koja je nadmašila njihova očekivanja te planiraju i drugi dio izložbe, u vrijeme obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara kada se planira također prigodan kulturni program. Vrhunska bakljada na mostu još više je uveličala ovaj događaj kao i vatromet koji je iznenadio posjetitelje, a zatim je kod mosta nastavljena zabava mladih.

Mario i Branko koji su najviše iznijeli ova događanja oduševljeni su kako je sve odlično ispalo, što im daje motivaciju da iduće godine bude još duplo bolje. Primjetili smo i dosta lijepih majica s kockicama stiliziranih prema dresu nogometne reprezentacije s motivom Vida koje je udruga izradila za volontere i druge koji su željeli imati majicu za uspomenu.

FOTO: Maja i Gabi Markota 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content