Vidonjci bakljadom i vatrometom proslavili Dan pobjede

 

Velikim petominutnim vatrometom i bakljadom uz stihove pjesme Lijepa li si, koju su svi s ponosom pjevali, u Vidu je završeno dvodnevno obilježavanje Dana pobjede i obljetnice VRO OLUJA.

Sve se lijepo uklopilo u blagdan zaštitnice mjesta Gospe od Snijega, odnosno, Ledene Gospe kako je mještani zovu.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Volonteri vidonjske udruge HSŠKD Narona tako su na najbolji način svojim mještanima darovali niz događanja. Udruga Hrvatsko starinarsko športsko kulturno društvo Narona Vid osnovana je 2015.godine, tada kao prvi u Hrvatskoj koji su više udruga objedinili u jednu. Između dva svjetska rata u Vidu je djelovalo Starinarsko društvo „Narona“ osnovano 11. svibnja 1930.g. na inicijativu tadašnjeg župnika don Serafina Puratića koji je bio i prvi predsjednik društva s ciljem da se sačuvaju kulturno povijesne vrijednosti antičke Narone na kojoj se danas nalazi mjesto Vid. Prije Domovinskog rata u Vidu je djelovalo nekoliko udruga, a prije 15 do dvadeset čak njih sedam koje su se 2015. fuzirale u jednu, ovu današnju, nastavljajući tako tradiciju tog starinarskog društva.

Brojni gosti koji su protekla dva dana svraćali u Vid i mještani imali su priliku razgledati izložbu ratnih fotografija pod nazivom „Vidonjci u Domovinskom ratu“. U udruzi ističu da su ugodno iznenađeni pozitivnim reakcijama i posjetom izložbe koja je nadmašila njihova očekivanja te planiraju i drugi dio izložbe, u vrijeme obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara kada se planira također prigodan kulturni program. Vrhunska bakljada na mostu još više je uveličala ovaj događaj kao i vatromet koji je iznenadio posjetitelje, a zatim je kod mosta nastavljena zabava mladih.

Mario i Branko koji su najviše iznijeli ova događanja oduševljeni su kako je sve odlično ispalo, što im daje motivaciju da iduće godine bude još duplo bolje. Primjetili smo i dosta lijepih majica s kockicama stiliziranih prema dresu nogometne reprezentacije s motivom Vida koje je udruga izradila za volontere i druge koji su željeli imati majicu za uspomenu.

FOTO: Maja i Gabi Markota 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content