Jedinstveni Festival spojio tradiciju Metkovića i Đakova

 

U Gradskome parku u Metkoviću danas je održan 1. Festival tradicija – Đakovo na Neretvi. Zaista jedinstveni događaj, spojio je danas tradiciju dva grada – Đakova i Metkovića.

U sklopu Festivala bili su izloženi proizvodi i rukotvorine neretvanskih i izlagača iz Đakova, održan je kulinarski dvoboj između kuhara Agro etno parka Žabac, koji su kuhali neretvanski brudet te kuhara grada Đakova, koji su kuhali slavonski čobanac. Publika je mogla vidjeti i nastupe KUD-a Bagalovići, KUD-a Metković te KUD-a Perkovčani, a zatim i dvoboj bendova – Glazbenoga sastava Versi i benda Dyako.

Važno je napomenuti kako je sav prikupljeni prihod od prodaje brudeta i čobanca doniran Udruzi oboljelih od malignih bolesti Život, za kupnju mamografa u Dnevnoj bolnici Metković, a posjetitelji su svoje donacije mogli ostaviti i u kutiji postavljenoj za tu svrhu.

Festival je održan uz nazočnost gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, zamjenika gradonačelnika Metkovića Roberta Doke, župana Nikole Dobroslavića, županijske pročelnice Žakline Marević, župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića, njegova zamjenika Mate Lukića, gradonačelnika Đakova Marina Mandarića, njegovog zamjenika Antuna Galića te predstavnika Udruge lađara Neretve, na čelu s predsjednikom Lukom Oršulićem.

Festival tradicija – Đakovo na Neretvi održan je u sklopu programa Tjedna lađe na Neretvi.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content