Predstavom ‘Čudo’ završen kulturni dio programa Metkovskoga ljeta

 

‘Čudo’ je naziv predstave koju je Kazalište Moruzgva izvelo sinoć u Gradskome kulturnom središtu Metković.

U komediji, prošaranoj songovima Zvonimira Duspera Dusa, uloge su tumačili Ecija Ojdanić i Matija Šakoronja.

Godzilla_baner
Noina arka
Majčinski instinkt

Nova predstava kazališta Moruzgva “Čudo” autora i redatelja Ivana Lea Leme, nastavak je dviju prethodnih uspješnica, Cabareta “Preko veze” i Vla Vla Vlajland cabareta. Naime, lik Vlajne, čistačice i zdravorazumske heroine, kroz te predstave živi svoj scenski život u tri epizode. Svaka je predstava fabularno autonomna, a sve skupa prate svojevrsnu evoluciju tog publici vrlo bliskog lika.

U ovom trećem nastavku, ta “žena iz naroda” postaje predsjednica Republike Hrvatske na izborima 2025. godine. Kako u politici sačuvati moralne vrijednosti? Kako biti vođa, a ostati u službi onih koje vodiš? Može li se neokaljan proći kroz taj labirint interesa, antagonizama i podmetanja, a sve to u svakim danom sve težim globalnim društveno političkim okolnostima? Je li jedino čime se svjetski vladari trebaju trenutno baviti, zapravo, očuvanje života na planetu Zemlji i poticanje održivog razvoja u ekološki nikad alarmantnijem trenutku? Odgovore na ta, a i mnoga druga srodna pitanja, publika je kroz niz duhovitih situacija pronašla u novoj produkciji kazališta Moruzgva.

Predstavu je organizirala Ustanova za kulturu i sport Metković, a s njom je završen kulturni dio programa Metkovskoga ljeta. U sklopu programa održat će se još i jedinstvena biciklijada za žene ‘Primavera’ koja se vozi 11. rujna.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content