U Metkoviću započinju radovi na Centru za djecu s poteškoćama u razvoju ‘Ruka prijatelja’

 

U prostorijama Doma zdravlja Metković jutros je gradonačelnik Dalibor Milan potpisao Sporazum o sufinanciranju projekta ”Centar za djecu s poteškoćama u razvoju – Ruka prijatelja”.

Poslije potpisivanja Sporazuma, upriličeno je i potpisivanje Ugovora o izvođenju radova, a kojega su potpisali župan Nikola Dobroslavić te predstavnik tvrtke Doko građenje d.o.o. Šime Doko.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Centar će biti smješten u neiskorištenome dijelu zgrade Dnevne bolnice Metković, a u njemu će se pružati usluge djeci s poteškoćama u razvoju iz Metkovića i doline Neretve, ali i iz ostalih dijelova Dubrovačko-neretvanske županije.

Vrijednost investicije je oko 3 milijuna kuna. Veći dio sufinancira Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Metković participira s 250 tisuća kn, a dio sredstava je osigurano putem natječaja Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

„Ovo je važan projekt, ne samo za Metković i dolinu Neretve, već i za cijelu Županiju. Potrebe postoje, a s ovim projektom dobit ćemo kvalitetan Centar koji će pružati pomoć djeci s poteškoćama. Usluge će pružati za to certificirana Udruga osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ i drago nam je da smo konačno projekt doveli do izvođenja radova. Radovi započinju kroz 30 dana, a rok izvođenja je šest mjeseci“, kazao je župan Dobroslavić.

Važnost Centra za djecu s poteškoćama u razvoju naglasio je i gradonačelnik Dalibor Milan.

„Nažalost, u Gradu Metkoviću i dolini Neretve rađa se sve više djece s poteškoćama u razvoju, stoga je ovaj Centar zaista potreban. Vrlo važno je naglasiti kako će Centar omogućavati i detekciju problema te ranu intervenciju, čime će biti omogućeno i kvalitetnije liječenje. Ovom prilikom još jednom se zahvaljujem županu Dobroslaviću i Dubrovačko-neretvanskoj županiji što su prepoznali potrebe Grada Metkovića i doline Neretve“, kazao je gradonačelnik Milan.

Potpisivanju Sporazuma i Ugovoru nazočile su ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA-e Melanija Milić, pročelnica Upravnoga odjela za poslove Župana i Županijske skupštine te pročelnica Upravnoga odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content