Udruga Dobra – natječaj za stručno osposobljavanje njegovateljica za starije i nemoćne osobe

 

Udruga DOBRA započela je treću godinu provedbe trogodišnjeg programa Od obrazovanja do zapošljavanja br.2 koji za cilj ima smanjenje socijalne isključenosti drugih socijalno osjetljivih skupina kao što su žene starije od 40 godina i/ili nezaposlene žene sa područja doline Neretve, te ruralnih područja Dubrovačko neretvanske županije i Splitsko dalmatinske županije.

Ove godine ciljana skupina žena će kroz teorijski i praktični dio biti osposobljena za njegovateljice za starije i nemoćne osobe.

Godzilla_baner
Noina arka
Majčinski instinkt

Nositelj programa je udruga DOBRA, dok su partneri Centar za socijalnu skrb Metković i Grad Metković.

NATJEČAJ ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

Pozivaju se žene koje su iznad 40 godina te one koje su dugotrajno nezaposlene (s najmanje osnovnoškolskim obrazovanjem) s ruralnih područja Splitsko dalmatinske županije i Dubrovačko-neretvanske županije da se prijave na Natječaj.

Prijava mora sadržavati pismo namjere i životopis, potvrdu sa HZZ-a o nezaposlenosti (u slučaju nezaposlenosti), te se prijava šalje isključivo na: Udruga DOBRA, Ante Starčevića 12, 20350 Metković ili na e-mail: dobra.udruga@gmail.com, uz naznaku: „Za natječaj za osposobljavanje – njegovateljice starijih i nemoćnih osoba“.

Natječaj je otvoren do 02. rujna 2022 godine.

Po završetku Natječaja odabrat će se 15 polaznica koje će proći edukaciju, koja će se sastojati od teoretske i praktične nastave. Obrazovanje, predavanja i praksa će se održavati u Metkoviću. Nakon položenih ispita i odrađene prakse zvanje se upisuje u e-radnu knjižicu. Edukaciju će obavljati Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski iz Zagreba. Napominjemo da su troškovi osposobljavanja za korisnice podmireni od strane Ministarstva.

Program Od obrazovanja do zapošljavanja br. 2 financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content