U Metkoviću postavljene kućice za knjige

 

U Metkoviću su na nekoliko lokacija postavljene male kućice za knjige. 

Male slobodne knjižnice, odnosno kućice za knjige su nastale kao rezultat provedbe projekta „Upoznajmo se(be) bolje!“ kojega provodi Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“ Metković u partnerstvu sa učenicima i djelatnicima iz Gimnazije Metković i OŠ Stjepana Radića Metković. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

dina_baner
Zemlja loših

Kućice je oslikao naš sugrađanin, gospodin Toni Slišković, koje je pomno odabrao neretvanske detalje i prilagodio ih mjestima na kojima su postavljene – Gradski park, Šetalište 116. Brigade i Dječji park kod OŠ don Mihovila Pavlinovića. Male knjižnice su izrađene po principu svjetskog projekta „Little Free Library“ koji je zaživio u 70 država svijeta. U njih može stati 50-ak knjiga/slikovnica/bojanki.

“Dio knjiga smo kupili, a ostatak ćemo nadopunjavati sistemom donacija građana. Bitno je istaknuti da svi mogu stavljati svoje knjige i druge posuditi, donositi uvijek nove, bez evidencije, bez registracije, bez radnog vremena, dan i noć, svakoga dana u godini. Projekt razvija kulturu čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju, koji uvelike doprinose jačanju i prihvaćanju vlastitog/tuđeg identiteta, što je i cilj projekta. Knjigama različite tematike i žanrova trudimo se ponuditi ponešto za svakoga, za odrasle i za djecu, a i za naše strane goste u gradu”, poručili su iz Udruge Prijatelj. 

Popis stvari koje možete pronaći u kućicama: knjige različitih tematika za sve uzraste, slikovnice, bojanke, blokove i prazne papire za crtanje, bojice, olovke, flomastere, voštane boje, kemijske olovke, gumice, šiljila za olovke.

Krenite u šetnju i zavirite u kućice! Možda pronađete knjigu baš za sebe ili za Vaše dijete.

UPUTE ZA UPOTREBU MALIH SLOBODNIH KNJIŽNICA/KUĆICA ZA KNJIGE
– POSUDI knjigu koja te zanima
– ČITAJ i uživaj u različitim sadržajima
– VRATI knjigu nakon što je pročitaš
– ČUVAJ kućicu i njezine knjige
– DONIRAJ knjigu u kućicu ukoliko to želiš

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content