Tjedno izvješće za promet – zabilježeno 13 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama

 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a 15 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 9 prometnih nesreća.

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 830 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 369 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 79 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 23 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 39 osoba.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 87 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 79 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

 Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Opuzenu

Najveća koncentracija alkohola od 1,84 g/kg izmjerena je u noćnim satima u srijedu, 24. kolovoza, 42-godišnjaku koji je na području Opuzena zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa.

Vozač je isključen iz prometa te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije