Održana 8. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića

 

U Zgradi političkih stranaka jutros je održana 8. sjednica Gradskoga vijeća grada Metkovića, na kojoj su usvojene sve točke dnevnoga reda.

Gradski vijećnici izglasali su i prve izmjene i dopune Proračuna Grada Metkovića za 2022. godinu, kojima je isti smanjen za 3,2 milijuna kuna.

dina_baner
Zemlja loših

„Gradski Proračun je smanjen za otprilike 3 %. Iako je ovo zaista krizno razdoblje, važno je istaknuti kako nismo odustali od kapitalnih projekata. Dapače, isti se dovršavaju. Odustali smo samo od nekih projekata koji se mogu realizirati i u idućoj godini“, kazao je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Među značajnijim točkama dnevnoga reda svakako je bila izmjena Odluke o sufinanciranju troškova života obiteljima s četvero i više djece. Naime, u sklopu Programa mjera pronatalitetne politike Grad Metković sufinancira troškove života obiteljima s četvero i više djece, a izmjenama odluke za ukupno 62 obitelji uvodi se i pravo na mjesečnu pretplatnu kartu za parkiranje.

„Dakle, donijeli smo Odluku o načinu naplate parkiranja na području Grada Metkovića. Izvornom odlukom o sufinanciranju troškova života obiteljima s četvero i više djece bilo je ustanovljeno i pravo na sufinanciranje troškova mjesečne pretplatne karte za parkiranje, a današnjim izmjenama Odluke, to pravo smo ponovno uspostavili“, istaknuo je gradonačelnik Milan.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content