Kadetkinjama ŽRK Metković odlično drugo mjesto na Međunarodnom turniru u Slavonskom Brodu

 

Na jakom 11. Međunarodnom rukometnom turniru “Ljeto u Brodu 2022”, od 9.-11. rujna nastupilo je oko 1000 sudionika, 70 ekipa, a igralo se u četiri dvorane.

ŽRK Metković, je nastupio sa 45 djevojaka i djevojčica u tri kategorije; kadetkinje 2006 godišta, te sa 2008 i 2010 godištem.

Tko je ovdje lud- baner
Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Kadetkinje su u skupini pobjedile; Derventu, Đakovo i odigrale nerješeno sa ŽRK Sesvetama. Zbog slabije gol razlike od Sesveta zauzele su u “B” grupi drugo mjesto, te su u razigravanju za polufinale pobjedile trećeplasirani klub iz “A” grupe, ŽRK Ivanić. U polufinalu ih je čekao pobjednik iz “A” grupe ŽRK Halas Jožef iz Ade (mađarski klub iz Srbije), po mnogima favorit turnira, inače kako smo saznali od organizatora, generacija koja je prvak Vojvodine i drugoplasirana u Srbiji, prošle sezone.

Cure su dale sve od sebe i na iznenađenje svih pobjedile ŽRK Halas, ekipu koja je do tada pokazala najviše na turniru. U finalu više nisu imale snage te su zasluženo izgubile u ponovnom susretu sa Sesvetama.

Kako su im ovo bile prve pripremne utakmice, što su svi prisutni po prikazanoj igri primili sa nevjericom, mogu biti zadovoljne prikazanom igrom.

Zanimljivo i Sesvete su nastupile u sve tri kategorije, te osvojile sve tri kategorije sa 15 pobjeda, a jedinu utakmicu u kojoj nisu pobjedile, bila je nerješeno odigrana utakmica u skupini sa ŽRK Metković. Ekipa je za prikazano dobila pohvale od svih prisutnih, poziv za gostovanje u Vojvodini kod Halasa, a o svemu govore riječi pohvale upućene od trenera Sesveta, gosp. Branka Šebeka, da bi se volio ponovo susreti sa ekipom ŽRK Metkovića. Kadetkinje je vodila trenerica Mariela Križanović.

Djevojčice 2008 godišta, odigrale su pet utakmica i ostvarile 2 pobjede i 3 poraza, dok su djevojčice 2010 godišta odigrale četiri utakmice, zabilježivši jednu pobjedu i tri poraza. Vidljiv je napredak u igri i kod njih, tako da će ŽRK Metković i ove godine prijaviti sve generacije za Državnu ligu RH, a kod najmlađeg 2010-tog i ml. godišta, biti će jedini klub južno od Splita, koji će igrati Ligu u tom godištu, što će im sigurno biti jedno veliko iskustvo. 

Napominjemo kako ŽRK Metković počinje sa upisom djevojčica rođ. 2012 godine i mlađih u školu rukometa. Informacija na mob;098-454567(Slavko) i 091-3392083(Tomislav).

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content