‘Liquid Art’ – Kulija izlaže u Galeriji GKS-a

 

‘Liquid Art’ naziv je izložbe slika i skulptura autora Ivice Ivaniša – Kulije koja je otvorena sinoć u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković.

Uz autora, o izložbi su govorili ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč te prof. Dubravka Šešelj. Kroz svoju 30 samostalnu izložbu, Kulija se metkovskoj publici predstavio s 40-ak akrila na platnu te 50-ak drvenih skulptura koje prikazuju brodove, mornare i žene.

„Na slikama vidimo nastavak Kulijinoga rada, a ovoga puta je otišao u jedan apstraktni svijet. Slike su slobodne forme, a prevladava crna boja što je vrlo hrabro. Za razliku od toga, skulpture su pune boja, a kada sam vidjela ribare u mornarskim majicama, vratila sam se u svoje djetinjstvo kada su nam svima, vjerujem, fetiš bile mornarske majice. Vrlo su posebne i skulpture dama, a svaka se od njih uredila za posebnu prigodu. Ova izložba me vrlo dojmila i jedva čekamo iduću godinu i Kulijin novi ciklus“, kazala je prof. Šešelj koja je, ujedno, i otvorila izložbu.

Ivica Ivaniš – Kulija rođen je u Metkoviću 1952. godine gdje i danas živi i radi. Slikarstvom se bavi od 1979. godine, a prvu samostalnu izložbu postavio je u svome rodnom gradu 1988. godine te je od tada prisutan u likovnom životu Metkovića, ali i šire. Predstavio se na petnaestak skupnih te 30 samostalnih izložbi, a mnoge od njih su bile humanitarnoga karaktera. Poseban stvaralački dio u životu Kulije čini izrada povijesnih brodova te mnogobrojnih scenografija.

Organizator izložbe ‘‘Liquid Art’ je Ustanova za kulturu i sport Metković, a otvorena je uz potporu Grada Metkovića. Posjetitelji je mogu vidjeti svakim radnim danom do 30. rujna u vremenu od 9 do 13 sati.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije