Udruga Leptirići nastavlja provedbu projekta ‘Radišni i zadovoljni II’

 

Potpredsjednica Vlade RH Anja Šimpraga i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručili su u srijedu u Zagrebu potpredsjedniku Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići Mariju Jurkoviću ugovor o bespovratnim sredstvima za projekt ‘Radišni i zadovoljni II’.

Projektom će se zaposliti 10 žena s područja Grada Ploča i Grada Metkovića koji će skrbiti o 60 starijih i/ili nemoćnih osoba. Zaposlene žene kroz 6 mjeseci pružat će pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/ domova krajnjih korisnika, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava te pružanje podrške krajnjih korisnicima kroz razgovore, uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Partneri na projektu su CZSS Metković i HZZ, Područni ured Dubrovnik.  Ukupna vrijednost projekta je 494.000,00 HRK, a sufinancira se iz Europskoga socijalnog fonda.

FOTO: Udruga Leptirići / Facebook 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije