U Gradskoj knjižnici Metković u petak radionica lončarstva

 

U Gradskoj knjižnici Metković u petak, 30. rujna s početkom u 17 sati održat će se radionica lončarstva koju će voditi Anamarija Bezek.

Prijave na radionicu su obvezne te se možete prijaviti pozivom na br. tel.: 020681715 ili osobno u knjižnici do četvrtka do 15 sati.

Želja_baner
Napoleon_baner

Anamarija Bezek rođena je  u Dubrovniku. S glinom se upoznala u likovnoj radionici prof. Agnes Velikonje u Osnovnoj školi Lapad, a od 1995. do 2000. keramički zanat je učila kod majstor – lončara Karin Garmsen – Fradl. Od 2005. godine vodila je galeriju Luna na Babinom kuku, a 2011. godine s Majom Kovačević otvara Atelier ma'AM. Na Sveučilištu u Dubrovniku, Odjelu za umjetnost i restauraciju diplomirala je konzervaciju i restauraciju. Radila je na obnovi kulturne baštine u Hrvatskoj i Italiji, a uža specijalnost joj je restauracija stucca. 2020. godine u prostorima tvornice TUP otvara AB atelier.

Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Kreirala je i vodila brojne radionice keramike za djecu i odrasle. Članica je Art radionice Lazareti, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Dubrovnik i ICOMOS-a. Živi i stvara u Dubrovniku i Podkočinama.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content