Metkovski gimnazijalci bili domaćini Erasmus plus mobilnosti

 

Gimnazija Metković bila je od 25. rujna do 30. rujna domaćin treće mobilnosti Erasmus + projekta na njemačkom jeziku Lecker und gesund.

Gimnazijalci su ugostili ukupno 24 učenika i 6 nastavnika iz Finske, Njemačke i Grčke. U školi je u ponedjeljak organiziran svečani prijam prilikom kojeg su ravnatelj Jozo Jurković, profesorice Ana Bebić Ana Dragović, Angela Ćelić, Svjetlana Bebić te učenici Gimnazije Metković svojim gostima zaželjeli dobrodošlicu. Direktorica TZ Metković Magdalena Medar Ujdur je goste uputila u ljepote i bogatstva našeg grada i cijele Doline Neretve, a u koja su se naši gosti imali priliku i sami uvjeriti prilikom projektnih aktivnosti, zadataka i radionica organiziranih uz pomoć naših učenika i sugrađana.

Uz mnoge projektne aktivnosti gosti su uživali i u fotosafariju, berbi mandarina, posjeti vinogradu i vinariji Volarević, Solani Ston te tvrtci Novalis d.o.o koja proizvodi 100% prirodne sokove GUUC. U Dubrovniku je u sklopu projekta organiziran i Dan Europe gdje su im svečani prijam upriličili Žana Marević – pročelnica Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine, Ana Čeović – viša savjetnica u Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu, znanost i sport, te Marko Potrebica – ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik.

Koordinatorica projekta, profesorica Ana Bebić u suradnji s profesoricama Anom Dragović, Angelom Ćelić, Svjetlanom Bebić, ravnateljom Jozom Jurković i učenicima Gimnazije Metković koji uvijek u prigodnim situacijama pokažu svoju izvrsnost, upriličila je nezaboravne dane za sve sudionike projekta. 

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske Unije.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije