Policija i HAK educirali srednjoškolce o posljedicama nepoštivanja prometnih propisa

 

Policijska postaja Metković u suradnji s HAK-om danas je u Sportskoj dvorani Metković provela projekt Klik koji ima za cilj educirati buduće mlade vozače o opasnostima i posljedicama do kojih dolazi zbog nepoštivanja prometnih propisa.

Kino_baner
Kino_baner

Ciljana skupina su učenici završnih razreda srednjih škola koji će i sami uskoro dobiti vozačku dozvolu i početi s vožnjom, a kroz projekt se prisutnima predavanjem koje je održao Krešimir Viduka, instruktor i predavač u HAK-u, upoznaje s posljedicama prometnih nesreća.

Ovo zanimljivo predavanje obiluje nizom šokantnih klipova prometnih nesreća kojima je uzrok brzina, alkohol i ne korištenje sigurnosnog pojasa tijekom vožnje. Uz klipove predavač opisuje niz primjera iz prakse što kod prisutnih izaziva posebnu pozornost.

Nakon predavanja svi prisutni imaju priliku na specijalnim simulatorima osjetiti prevrtanje vozila i udar vozila pri kretanju od 60 km/h.

Prezentacija specijalnih simulatora je danas prikazana u Metkoviću (Košarkaškom igralištu), a osim učenika, bili su prisutni i drugi zainteresirani građani, koji su poslušali ovo zanimljivo predavanje i isprobali simulatore.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content