Grad Metković i u 2022. dodjeljuje potpore poduzetnicima

 

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Metkovića, koja je održana jutros u Zgradi političkih stranaka, usvojen je Prijedlog Programa mjera poticanja poduzetništva u Gradu Metkoviću za 2022. godinu.

Grad Metković će tako i u 2022. godini iz svoga Proračuna za poduzetnike izdvojiti pola milijuna kuna, a sredstva će se dodjeljivati u dvije kategorije – potpore novoosnovanim tvrtkama i obrtima te potpore za nabavku strojeva, opreme i uređenje poslovnog prostora.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

„Program je gotovo isti kao i proteklih godina. Sredstva će se ponovno dodjeljivati putem dvije mjere. Za potpore novoosnovanim tvrtkama i obrtima izdvojili smo 100 tisuća kn, a putem mjere za nabavku strojeva, opreme i uređenje poslovnog prostora dodijelit ćemo 400 tisuća kn. Uvažili smo sugestiju oporbenoga vijećnika Zorana Kozine po pitanju kriterija bodovanja, pa će poduzetnici koji u 2018.,2019.,2020. i 2021. godini nisu ostvarili potporu iz Programa dobiti dodatna dva boda“, istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Na sjednici Gradskoga vijeća potvrđen je i novi četverogodišnji mandat ravnateljici Prirodoslovnog muzeja Metković Ivani Baće.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content