Gradska knjižnica Metković: večeras predstavljanje knjige ‘Tamo doli’ autora Jure Divića – Đoke

 

U Gradskoj knjižnici Metković u ponedjeljak, 17. listopada s početkom u 19 sati održat će se predstavljanje knjige  „Tamo doli“ vrgoračkog kroničara, fotografa, književnika, novinara i fotoreportera Jure Divića – Đoke.

Za Juru Divića kažu da je vlaški Miljenko Smoje, a česte su usporedbe i sa Ephraimom Kishonom. Sudionik je i splitskog „Pričigina“.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Zbirka kratkih satiričnih priča „Tamo doli“ objavljena je u izdanju Društva prijatelja vrgorske starine. U vrijednost istinitih, a samo ponegdje romansiranih priča utkana je i strast pisca za očuvanjem izvornog vrgorskog govora i zdravog humora.

On je „kroničar, kritičar i komičar“, kako ga je nazvala njegova sugrađanka u predgovoru njegove druge zbirke priča „Rakija za plućne bolesnike“.

Predstavljanje knjige održava se u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige koja traje od 15. listopada do 15. studenoga. U sklopu manifestacije, u Gradskoj knjižnici Metković održava se i akcija ‘Svrati i vrati’. Od danas pa do 15. studenoga knjige će se u Gradsku knjižnicu moći vratiti bez naplate zakasnine.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content