Poziv sportskim klubovima iz Metkovića za volontiranje u programu HandbALL IN

 

HandbALL IN je sportski inkluzivni program za djecu i mlade s teškoćama u razvoju koji se, uz potporu Grada Metkovića te Sportske zajednice Grada Metkovića, u Metkoviću provodi drugu godinu zaredom.

Program je verificiran od Agencije za odgoj i obrazovanje u Hrvatskoj te stavlja naglasak na poticanje inkluzije djece s teškoćama u razvoju u zajednicu u kojoj žive – kroz sport. Jednako se potiče uključivanje djevojčica i dječaka, bez obzira na stupanj invaliditeta. Djeca i mladi treniraju zajedno u mješovitim skupinama, a one su formirane prema njihovim sposobnostima. HandbALL IN sezona prati školsku godinu te se aktivnosti pauziraju prilikom praznika, a osim u Metkoviću projekt se provodi na području Zagreba, Sinja i Sarajeva.

Želja_baner
Napoleon_baner

Ono što HandbALL IN pruža svakom djetetu jest individualizirani pristup unutar trening-grupe, a uspješnost toga omogućavaju asistenti u treningu. Upravo je to uloga koju dobivaju volonteri. Osim što nesebično pomažu i izdavajaju svoje vrijeme kako bi djeci s teškoćama u razvoju omogućili što kvalitetnije ispunjeno slobodno vrijeme – asistenti u treningu različitim načinima poticaja i razinama podrške pomažu djeci pratiti upute, izvršiti određene vježbe te se uključiti u igru i interakciju s ostalima.

Želja nam je da se sportski klubovi s područja grada Metkovića uključe u program kroz nekoliko treninga tijekom godine te pomognu djeci s teškoćama unutar svoje zajednice. Kad bi se svi uključili barem 1x mjesečno, učinili bi svijet ljepšim mjestom za život onima kojima je to najpotrebnije.

Iskustvo u radu s djecom i mladima s teškoćama u razvoju nije nužno za volontiranje. Priključiti se može svatko dobre volje, a važni su samo osmijeh na licu, želja za učenjem i želja za pomoći zajednici. Ukoliko želite postati član volonterskog tima, javite se koordinatorici programa za Metković, Romani Ćuže na broj telefona 095/ 590 2200 ili pošaljite mail na handball©handball-in.com.

Podsjetimo, treninzi programa HandbALL IN su besplatni za polaznike, a u Metkoviću se održavaju jednom tjedno u Gradskoj sportskoj dvorani.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content