OŠ Stjepana Radića Metković – predstavljeni ‘Marijini obroci’ (Mary’s Meals)

 

U OŠ Stjepana Radića u petak su učitelji, i sami aktivni sudionici ovoga hvalevrijednoga projekta, u polusatnom programu predstavili djelovanje Marijinih obroka u svijetu i Hrvatskoj – organizacije koja hrani preko 2 mil. školske djece diljem svijeta.

Humanitarna organizacija, koju je pokrenuo tada mladi Škot Magnus MacFarlane-Barrow, svoj začetak ima u pružanju humanitarne pomoći Hrvatskoj i BiH u vrijeme rata 90-tih godina i usko je povezana s Međugorjem. Danas je poznata kao organizacija koja je osmislila model pomoći siromašnoj djeci koja svoj dnevni, često i jedini obrok dobiju u školi. 

Back to black_baner
Back to black_baner

Marijini obroci danas hrane 2 279 941 najsiromašnije dijete svijeta svakog dana kad pohađa školu u Africi, Aziji, Karipskom otočju, Istočnoj Europi i Južnoj Americi. Marijini obroci također vode dom u Rumunjskoj za mlade s HIV-om koji su bili odbačeni u djetinjstvu.

Zahvaljujući dobroti svojih donatora i podupiratelja, Marijini obroci Hrvatska imaju otvorene 24 školske kuhinje: 4 u Malaviju, 5 u Beninu, 7 u Liberiji ,1 u Ekvadoru te 7 u Zambiji – u kojima se trenutno hrani 17 769 djece. Sve to samo za 137 kuna godišnje, koliko je potrebo da se osiguraju obroci za jedno školsko dijete.

Rad Marijinih obroka možete podržati na nekoliko načina. Sve informacije možete potražiti na stranici www.marysmeal.hr na kojoj možete pronaći darove za sebe i svoje najbliže te tako direktno donirati za Marijine obroke. Također, možete donirati kupnjom knjiga koje je Magnus napisao: Baraka koja je nahranila milijun djece, Daruj te tek nedavno tiskanu Baraka koja je nahranila 2 milijuna djece.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content