‘Autostopom po svijetu’ – putopisac Tomica Kristić metkovskoj publici ispričao svoje iskustvo putovanja na Novi Zeland

 

U Gradskoj knjižnici Metković sinoć je održano putopisno predavanje i promocija knjige ‘Autostopom po svijetu’ autora Tomice Kristića, svjetskoga putnika, putopisca i avanturista.

Kristić je metkovskoj publici ispričao dio svojega putovanja u Novi Zeland, na koje je krenuo prije pet godina s budžetom od 1500 eura.  Tijekom putovanja, autostopom je prešao 40 tisuća kilometara te upoznao različite ljude i kulture, a na Novi Zeland stigao je četiri godine. Ukupno je prošao kroz tri kontinenta i 25 država te doživio različite uspone i padove.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Nakon što je lani u GKS-u Metković predstavio prvi dio trilogije, sinoć je u Gradskoj knjižnici predstavio drugu knjigu u kojoj piše o boravku u velikom broju tropskih zemalja Jugoistočne Azije, kao što su Vijetnam, Laos, Tajland, Malezija, Indonezija, Filipini, Istočni Timor… ali i na dalekom kontinentu, Australiji.

Autor vrluda prostorima i različitim društvenim slojevima u kojem puno više životnosti i smisla nalazi u slamovima, prašnjavim cestama, ilegalnim radnim logorima i neoskvrnutim predjelima negoli u onome što bi se moglo nazvati uobičajenom standardom vizijom materijalizmom zarobljena zapadnjačkog uma.

Predavanje je održano u sklopu manifestacije ‘Mjesec hrvatske knjige’. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content