Predstavnici Matice Hrvatske u Metkoviću nazočili otvorenju izložbe skulptura akademskog kipara Ante Brkića

 

U kongresnoj dvorani hotela “Brotnjo” u Čitluku OMH u Metkoviću nazočio je otvorenju izložbe akademskog kipara Ante Brkića.

Od samih početaka svog umjetničkog puta, Brkić se profilirao spomeničkom, portretskom i ambijentalnom plastikom skulptura ljudi društvenog i kulturnog života. U početcima je naglasak stavljao na monumentalnost, težinu, elegičnost i izvjesnu simboličnost, no odmakom vremena došla je do izražaja elegancija, liričnost, lakoća i pokretljivost. U radu koristi razne materijale: broncu, kamen, drvo, bakar, staklo…

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Brkić je stopljen sa zbivanjima na rodnoj grudi te svojim znanjima i vještinama vrijedno oblikuje svoje forme i vizije unaprijeđujući hrvatsko kiparstvo.

Večer je također uveličana  predstavljanjem dvaju knjiga , ‘Ljubuški pjesnički zbornik’ (Mate Grbavac prof.) te ‘Pronađi smisao’ (Ante Tomić dip. iur.).

Manifestacija je obogaćena i prigodnim kulturnim programom te kušanjem mladog vina. Tijekom večeri je upriličena i dodjela uručenja Zlatne povelje Matice hrvatske urednicima knjige ”Krijesnice”.

Piše: prof. Zorana Vekić 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content