Najveća koncentracija alkohola zabilježena u Metkoviću

 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena, dok je s materijalnom štetom zabilježeno osam prometnih nesreća

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 328 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 102 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 51 mjera je poduzeta prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 21 osoba je prekršajno sankcionirana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 20 osoba.

Od ostalih prekršaja iz PU DNŽ izdvajaju 24 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 35 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.  

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću

Najveća koncentracija alkohola od 1,59 g/kg izmjerena je u večernjim satima 7. studenoga, 55-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom redovne prometne kontrole u Metkoviću.

Vozač se tijekom vožnje nije kretao sredinom obilježene prometne trake i nije koristio sigurnosni pojas te je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 11.300,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije