OŠ Stjepana Radića – uspješna humanitarna akcija povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

 

U humanitarnoj akciji povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u OŠ Stjepana Radića Metković prikupljeno je 32.017,00 kuna.

U znak zahvalnost na kruhu i ostalim plodovima kojima nas zemlja daruje odlučili su dio prikupljenog novca podijeliti s djecom iz daleke Afrike. Na račun udruge Zdenac – Zdenac Milosrđa uplaćeno je 12.727,00 kuna za pet učenika koji će za navedeni iznos imati jednogodišnje školovanje, školsku uniformu, knjige, pribor za pisanje i jedan obrok dnevno. Udruga Zdenac – Zdenac Milosrđa, neprofitna je organizacija civilnog društva, koja svoj rad temelji na kršćanskim vrednotama. Osnovana je 2003. godine u Splitu na inicijativu časne sestre i misionarke Ljilje Lončar.

Preostali iznos, 19.290,00 kuna uručeno je fra Denisu Šimunoviću župniku Župe sv. Ilije u Metkoviću za popravak crkvenih orgulja.

“Za uspješnost ove naše humanitarne akcije zaslužni su naši vrijedni učenici, roditelji i učitelji koji su se svojim aktivnostima uključili i dali podršku ovoj našoj lijepoj zajedničkoj priči. Na kraju ove uspješne proslave Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje učenici i djelatnici OŠ Stjepana Radića zahvaljuju svima koji su nas počastili svojim dolaskom i svojim prilogom pomogli da kroz ovaj nezaboravan doživljaj dijeljenja i pomaganja uspješno privedemo ovu našu humanitarnu akciju”, poručili su iz OŠ Stjepana Radića.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije