Članovi OMH u Metkoviću na predstavljanju knjiga Mire Gavrana I fra Marinka Šakote

 

U godini obilježavanja 180. obljetnice Matice hrvatske članovi OMH u Metkoviću nazočili su premijernom predstavljanju knjiga ‘Obrana jeruzalema’ i ‘Moguće? Danas?’ predsjednika Matice hrvatske Mire Gavrana uz njegovu suprugu glumicu Mladenu Gavran te bivšeg međugorskog župnika fra Marinka Šakote, a sadašnjeg župnog vikara u Čerinu.

Gavran je napisao istinsko književno iznenađenje, koje nema baš nikakve sličnosti s djelima objavljenim prethodnih godina. Neobičan je to tekst, vrlo snažnog duhovnog predznaka. Inspiriran sv.Pavlom, duboko je uronjen u našu suvremenost – svojevrsni krik protiv materijalističke dehumanizacije, civilizacije i čovjekova udaljavanja od Boga. Gavran se vraća duhovnoj tematici u bitno drugačijoj formi te je izričajem blizak fra Marinkovoj knjizi koji se posebno osvrnuo na 151.obljetnicu rođenja fra Didaka Buntića, kao i 100 godina njegove smrti. Fra Marinko Šakota je ujedno jedan od idejnih začetnika manifestacije Didakovi dani.

Događaj je organizirao OMH u Čitluku. Program predstavljanja knjiga imao je i ugodan glazbeni doprinos  Ženske vokalne skupine HKUD te učenika Osnovne glazbene škole Brotnjo.

Piše: prof. Zorana Vekić 

                                                                                                                       

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content