U GKS-u predstavljena zbirka poezije Bosiljke Kužić

 

U organizaciji Udruge Baštinik sinoć je u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković održano predstavljanje zbirke poezije ‘Čežnja u školjci tihulje’ autorice Bosiljke Kužić.

U pjesmama autorica na emotivan način progovara o svemu onome što ju je kroz život okruživalo s naglaskom na more, rijeke, planine itd.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

O zbirci poezije je na iscrpan i zanimljiv način govorila prof. Nikolina Anković, a stihove su čitali Marija Grgurinović Bebić i učenici Srednje škole Metković. U glazbenom dijelu programa nastupio je prof. Marko Mustapić (gitara) i Dalibor Dado Žderić (harmonika). Moderator predstavljanja bio je Markica Vuica.

Bosiljka Kužić rođena je 1956. godine u Staševici, gdje živi s obitelji i radi kao službenica u Gradu Ploče. Pjesme piše od srednje škole u Dubrovniku i nalaze joj se u preko 50 međunarodnih zbirki, najviše u Kulturi snova Zagreb.

Nagrađivana je s preko 350 nagrada pjesničkih grupa iz cijelog svijeta. Rado sudjeluje na pjesničkim druženjima i strastveni je fotograf s nagrađenim fotografijama. Udana je žena s dvoje odrasle djece i ponosna baka dvojice unuka.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content