U Vidu sahranjen don Marijo Volarević

 

Na mjesnom groblju Gospe Snježne u Vidu sahranjen je pok. dr don Marijo Volarević.

Rođen je 1976. god. u Metkoviću, a za svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije zaređen je 2003. u Makarskoj. U Nadbiskupiji je služio u župi Kaštel Lukšić, bio je odgojitelj u Sjemeništu i Bogosloviji, profesor na KBF-u u Splitu te pastoralno surađivao u drugim župama.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Na posljednjem ispraćaju okupila se rodbina, brojni prijatelji i štovatelji, stotinjak kolega svećenika iz Splitsko-makarske nadbiskupije i susjednih nadbiskupija sve do Riječke, piše portal vid.hr.

Sažalnice su poslali Riječki nadbiskup msgr. Mato Uzinić i Dubrovačke msgr. Roko Glasnović te HNK Hajduk Split čiji je don Mario bio dugogodišnji član i navijač. Nakon izražavanja sućuti u mrtvačnici, sveta misa održana je u crkvi Gospe Snježne.  Misu i sprovodne obrede predvodio je generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Franjo Fankopan Velić. Na kraju je nekoliko postaja iz života don Marija iznio pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Nediljko Ante Ančić. Riječ sućuti uputio je dekan KBF Split prof. dr. Šimun Bilokapić te u ime kolega svećenika generacije don Ivan Kovačević i župnik Vida don Mile Čalo.

Ukop je održan na groblju Gospe Snježne uz bakljadu Torcide. Iako je rođen i odrastao u Metkoviću u župi sv. Nikole, korijeni su mu s Dragovije u Župi Vid.

U nastavku dio fotografija koje je snimio Branko Markota, a cijelu fotogaleriju možete pogledati na portalu vid.hr. 

Izvor: vid. hr 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content