Predivna večer duhovne glazbe održana u GKS-u Metković

 

Predivna glazbena večer održana je u Gradskome kulturnom središtu Metković u kojem su koncert duhovne glazbe održali Bend mladih Župe sv. Nikole biskupa Vis Viatores i fra Marin Karačić.

Publiku je na početku pozdravila ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč koja je zahvalila svima koji su došli uveličati ovu glazbenu večer.

„Približava nam se Božić –  najljepši dan u godini kada slavimo rođenje Isusovo. Hvala vam što ste nam se pridružili na večerašnjem koncertu kojim ćemo Božić slaviti pjesmom i tijekom kojega ćemo se podsjetiti na pravu simboliku blagdana. U svoje osobno ime te uime Ustanove za kulturu i sport Metković želim vam čestitati Božić i poželjeti sretnu i uspješnu novu godinu. Baš kao i večeras, ostanite ispunjeni nadom, ljubavlju, mirom i srećom“, istaknula je Mijoč.

Na pozornicu je prvi došao Bend mladih Župe sv. Nikole biskupa Vis Viatores. Osnovan je 2015. godine, a trenutno ih vodi Kristina Vekić. Svojom pjesmom animiraju svete mise u Župi sv. Nikole biskupa u Metkoviću, ali ih redovito možemo vidjeti i na različitim vjerskim te kulturnim događanjima u gradu. Nakon njih, nastup je održao fra Marin Karačić –  kantautor duhovnih pjesama iz Širokoga Brijega. Kako ističe, glazba mu je hobi s kojim izražava svoju vjeru i svjedoči je drugim ljudima. Pjesme je počeo pisati već u Srednjoj školi, a dosada je snimio dva albuma duhovne glazbe te nastupa po mnogim koncertima i festivalima tog žanra.

Po završetku koncerta izvođačima su se pridružili posebni gosti – Dječji zbor crkve sv. Ilije proroka, nakon čega su svi zajedno otpjevali pjesmu ‘Radujte se narodi’.

Koncert je održan u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković, uz potporu Grada Metkovića te u sklopu programa Prosinačkih svečanosti. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content