‘Climate change is here’ – učenici Srednje škole Metković na Erasmus mobilnostima u Portugalu i Grčkoj

 

U okviru Erasmus+ projekta Climate change is here, tijekom listopada i studenog održane su dvije aktivnosti učenja, poučavanja i osposobljavanja na kojoj su sudjelovali učenici Srednje škole Metković.

Prva mobilnost održala se krajem listopada u Portugalu. Na mobilnosti su sudjelovali Leonardo Puljević, Nikola Gnječ, Zoran Primorac i Ivan Glavinić u pratnji nastavnika mentora na mobilnosti. Učenici i nastavnici iz partnerskih škola Hrvatske, Italije, Portugala, Španjolske i Grčke imali su zadatak osmisliti tzv. “Green agreement” koji će se implementirati u svakodnevni život škole. Učenici su trebali prezentirati aktivnosti u svojem svakodnevnom životu, a kojima pridonose ostvarenju zelenog plana i očuvanja klime. U okviru projekta učenici su posjetili i grad Porto.

Advent Metković-baner najnoviji
BANER

Druga aktivnost učenja, poučavanja i osposobljavanja održala se u Ateni. Na mobilnosti su sudjelovale četiri učenice naše škole Korina Raguž, Marta Šešelj, Nada Veraja i Ana Vučković.

U sklopu projektnih aktivnosti održana su predavanja i radionice o cirkularnoj ekonomiji, radionice o zbrinjavanju hrane te posjet UNESCO baštini Atene budući da je jedan od ciljeva projekta očuvanje kulturne baštine te utjecaj klimatskih promjena na UNESCO baštinu.

Projekt sufinancira Europska unija iz programa Erasmus+.

Više fotografija pogledajte na Facebook stranici Srednje škole Metković

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content