Proslava 45. rođendana KUD-a Metković – likovna izložba ‘Deltom do mora’ u subotu u Galeriji GKS-a

 

U godini u kojoj Grad Metković slavi 600. obljetnicu od prvoga pisanog spomena, KUD Metković slavi svoj 45. rođendan.

Tim povodom će u Galeriji GKS-a Metković u subotu, 17. prosinca s početkom u 18:30 biti otvorena izložba slika ‘Deltom do mora’. Riječ je o radovima koji su nastali 2019., kada je u Metkoviću pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, a u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga DNŽ i  Dubrovačke udruge likovnih umjetnika održana likovna kolonija. Bila je to jubilarna 20. likovna kolonija koja je u Hotelu Narona okupila 23 likovna stvaraoca, a koji su tijekom dva dana naslikali četrdesetak radova. Na likovnoj koloniji sudjelovali su umjetnici iz Dubrovnika, Metkovića, Ploča, i drugih dijelova Hrvatske. Svoja djela kroz izložbu tako će izložiti Ante Dragobratović, Anto Violić, Dijana Jurlin, Dragica Maca Lučić, Dubravka Rathman, Franica Čebirić, Jure Jovica, Luce Đuraš, Ljerka Bojovski, Maja Kovačević, Marijan Fragić, Marijana Hure, Mirica Dubčić, Mirjana Žuvela, Miroslav Stamatović, Mirsada Mustapić, Mišo Baričević, Nikola Nino Dubčić, Rina Anđelić, Valter Kožul, Velimir Penović, Zlata Lučev Perović i Živko Mustapić.

Želja_baner
Napoleon_baner

Lijepo vrijeme i pitomi neretvanski krajolik nadahnuo je slikare i preslikao se na mnoga njihova djela. Uz dominantne pejzaže neretvanskog kraja i obale, u radovima dominiraju arhitektura i morski motivi.

„Sumorna i teška pandemijska vremena odgodila su izložbu radova koja se redovito organizira u mjesecima nakon kolonije. Čekajući priliku da prikažemo radove izabrali smo značajne datume 600. obljetnice grada Metkovića i 45. obljetnice KUD Metković kojima posvećujemo ovu izložbu“, poručili su iz KUD-a Metković.

Nakon otvorenja izložbe, proslava se nastavlja u dvorani GKS-a koncertom “Neretvanska kolenda”, s početkom u 19,30.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content