KUD Metković proslavio 45. rođendan

 

U godini u kojoj Grad Metković slavi 600. obljetnicu od prvoga pisanog spomena, KUD Metković slavi svoj 45. rođendan. Stoga je njihov tradicionalni božićni koncert u GKS-u Metković ove godine bio još posebniji.

Želja_baner
Napoleon_baner

Publici u potpuno ispunjenoj dvorani GKS-a, koncertom pod nazivom ‘Neretvanska kolenda’, predstavile su se sve njihove skupine, od najmlađih do najstarijih te Mandolinski orkestar KUD-a. Prisutne je pozdravio predsjednik KUD-a Mato Obrvan, a program je vodila Romana Gabrić.

Prije koncerta, u Galeriji GKS-a otvorena je i  izložba slika ‘Deltom do mora’. Riječ je o radovima koji su nastali 2019., kada je u Metkoviću pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, a u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga DNŽ i  Dubrovačke udruge likovnih umjetnika održana likovna kolonija. Bila je to jubilarna 20. likovna kolonija koja je u Hotelu Narona okupila 23 likovna stvaraoca, a koji su tijekom dva dana naslikali četrdesetak radova. Na likovnoj koloniji sudjelovali su umjetnici iz Dubrovnika, Metkovića, Ploča, i drugih dijelova Hrvatske. Svoja djela kroz izložbu tako će izložiti Ante Dragobratović, Anto Violić, Dijana Jurlin, Dragica Maca Lučić, Dubravka Rathman, Franica Čebirić, Jure Jovica, Luce Đuraš, Ljerka Bojovski, Maja Kovačević, Marijan Fragić, Marijana Hure, Mirica Dubčić, Mirjana Žuvela, Miroslav Stamatović, Mirsada Mustapić, Mišo Baričević, Nikola Nino Dubčić, Rina Anđelić, Valter Kožul, Velimir Penović, Zlata Lučev Perović i Živko Mustapić.

Lijepo vrijeme i pitomi neretvanski krajolik nadahnuo je slikare i preslikao se na mnoga njihova djela. Uz dominantne pejzaže neretvanskog kraja i obale, u radovima dominiraju arhitektura i morski motivi.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content