MAK priprema novu predstavu, premijera komedije ‘Da nije ljubavi’ planirana u ožujku

 

Metkovsko amatersko kazalište započelo je s probama za izvedbu nove predstave ‘Da nije ljubavi’.

Nakon velikog uspjeha s predstavom ‘Drug lovac’, adaptacije kazališnoga hita komediografa Georgesa Feydeaua, koju još uvijek izvode na gostovanjima, i ovaj put su se odlučili za komediju.

Advent Metković-baner najnoviji
BANER

Ovaj put riječ je o domaćem autoru, malo poznatom bračkom piscu i intelektualcu Petru Sloviniću. On svoju komediju s elementima prostodušne pučke igre smješta u tridesete godine prošlog stoljeća, u vrijeme svoje mladosti. U komediji s jakim socijalnim nabojem dvoje se mladih voli i želi se ženiti, no prepreku im stvara majka potencijalnog mladoženje Iva, jer su iz „bogate kuće“. Ona ga je namijenila za imućnu vremešnu mjesnu učiteljicu, a nikako za siromašnu Lucjetu, odabranicu njegova srca. Nakon niza peripetija sve se stubokom mijenja kad gospođa majka sazna da se Lucjetin bogati stric vraća iz Amerike, pa se financijske prilike stubokom mijenjaju. K tome smatra da je i za nju, vremešnu udovicu, to šansa za novi brak. Kraj je neminovni happy end.     

Uz ansambl koji je metkovskoj publici već poznat iz predstave ‘Drug lovac’ glavnu ulogu Lucjete tumači mlada Ana Jerković, a redatelj je ponovno Radovan Marčić.

Premijera predstave planirana je početkom ožujka.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content