Najava – predstavljanje knjige ‘Zašto te zovu Srna’

 

U Gradskome kulturnom središtu Metković u utorak, 27. prosinca s početkom u 19 sati održat će se predstavljanje knjige ‘Zašto te zovu Srna’, autobiografije legendarnog kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, Darija Srne, koju je napisao u suradnji s književnicom Milanom Vlaović.

Sudjeluju Milana Vlaović, Darijo Srna, Ante Prce i moderatorica Ana Tot, a ulaz je slobodan.

Želja_baner
Napoleon_baner

Po osobnom priznanju, Darijo Srna cijeloga se života samo želio dopasti ljudima. I u tome je bio – i ostao! – veoma uspješan. U Hrvatskoj i Ukrajini danas uživa u statusu nogometnog besmrtnika, iako njegovo hrvatstvo i ukrajinstvo nije pitanje krvi i nasljeđa, nego slobodnog izbora zbog kojeg je oduvijek plaćao visoku cijenu.

Zašto te zovu Srna priča je o jednom životu zbijenom između dva rata, o ranjivom dječaku koji je to ostao i u zrelim godinama, kojemu se povijest uporno vraća i od koje stalno pokušava pobjeći, storija koja obilato i s lakoćom nadmašuje sve naoko slične ispovijedi slavnih sportaša. Darijo Srna ispričao ju je uz pomoć Milane Vlaović. Znate ono kad se dvoje velikih igrača razumiju isprve i bez puno kompliciranja? E takav je to tandem fantazista iz veznog reda koji spaja nogomet i književnost.

Ivica Ivanišević

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content