Usvojen Proračun Grada Metkovića za 2023. u ukupnom iznosu od 72,8 milijuna kn

 

Gradski vijećnici usvojili su Proračun Grada Metkovića za 2023. godinu koji iznosi 72,8 milijuna kuna, odnosno 9,7 milijuna eura.

Proračun uključuje nastavak višegodišnjih projekata i investicija te početak novih kapitalnih projekata kojima je svrha unaprijediti kvalitetu života u Metkoviću.

Kino_baner
Kino_baner

Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan istaknuo je neke od najznačajnijih projekata koji će se realizirati.

„Smatram kako je ovaj Proračun i razvojan i socijalan, te ono što je najvažnije u ovim teškim vremenima – održiv. Prošle godine smo završili i započeli brojne kapitalne projekte, a ove godine nastavljamo u tom smjeru. Istaknut ću samo neke najznačajnije – dovršetak izgradnje infrastrukture Poslovne zone Dubravica, nastavljamo projekt izgradnje kompostane, vrijedan 26 milijuna kn, a nismo zaboravili ni zdravstvo, kulturu, sport, socijalu, predškolski odgoj. Svi su ti iznosi povećani“, istaknuo je gradonačelnik Milan.

Osim ulaganja u kapitalne projekte, Grad Metković nastavlja i sa socijalnim izdvajanjima za građane. Tako će i u idućoj godini, između ostaloga, nastaviti isplaćivati darove za novorođenu djecu, sufinancirati troškove školskoga pribora osnovnoškolcima i srednjoškolcima, stipendirati studente, sufinancirati prijevoz učenika i studenta, isplaćivati božićnice i uskrsnice umirovljenicima. Također, Grad će nastaviti i s izdvajanjem za poboljšanje zdravstvene zaštite građana te programima potpora za poljoprivrednike i poduzetnike.

Usvajanje gradskoga Proračuna za iduću godinu proteklo je bez vijećničkih amandmana.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content