Udruga ‘Otac Ante Gabrić’ završava s provedbom dvogodišnjega programa „Organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe’

 

Udruga „Otac Ante Gabrić“ sa zadnjim danima prosinca završava s provedbom dvogodišnjeg programa „Organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe – Metković“ koji je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Iako se veći dio vremena provedba odvijala pod strogim epidemiološkim mjerama, budući se radi o osjetljivoj populaciji, sve planirane aktivnosti su uspješno provedene. Starije osobe našega grada, a i šireg područja doline Neretve, svakodnevno su sudjelovale na ponuđenim aktivnostima kao što su kreativne radionice, tjelovježba za treću životnu dob, društvene igre, edukativna predavanja, obilježavanja važnijih datuma, preventivna kontrola krvnog tlaka i razine šećera u krvi, susreti povezivanja s djecom, mladima, osobama s invaliditetom i drugim starijim osobama, … i još mnogo toga.

Kino_baner
Kino_baner

Uspješno je provedena suradnja s partnerima na programu – Grad Metković, Općina Zažablje, CZSS Metković, Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković,  kao i s drugim dionicima šire društvene zajednice – školama, KUD-om Metković, Turističkom zajednicom grada te s udrugama „Prijatelj“, „Dobra“ i „Život“.

Budući se organizirane dnevne aktivnosti na području grada Metkovića provode u kontinuitetu četrnaest godina, u udruzi očekuju povoljan rezultat novoga natječaja za razdoblje 2023. – 2024. kako bi starije osobe svoje slobodno vrijeme mogle provoditi na kvalitetan način. Uključenost u život zajednice pridonosi jačanju osjećaja vlastite vrijednosti i sprječavanju socijalne isključenosti starijih osoba, ističu u udruzi.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content