Udruga Dobra – besplatan prijevoz za starije osobe

 

U prostoru Volonterskog centra Dobra jučer je održano predstavljanje rezultata programa Besplatni prijevoz za starije osobe.

Besplatni prijevoz za starije osobe je program kojim se želi doprinijeti povećanju kvalitete života starijih osoba, na način da će im se omogućiti slobodno kretanje s ciljem ostanka u svojem domu te potaknuti njihovo aktivno sudjelovanje u lokalnim zajednicama kroz organizaciju sadržaja za starije osobe.

Želja_baner
Napoleon_baner

Ovo je druga i zadnja godina provedbe programa, te se provedbom ostvario opći cilj programa, smanjiti stopu rizika od siromaštva i socijalne isključenosti socijalno osjetljivih skupina i to starijih osoba, kroz provedbu projektnih aktivnosti i razvoj novih sadržaja čime se postigla veća integracija starijih osoba u život zajednice te njihova aktivnija participacija u društvu. Ti sadržaji su uključivali: unaprjeđenje postojećih i uvođenje novih izvaninstitucionalnih usluga, neposredni rad s korisnicima, volonterske aktivnosti i obilježavanje značajnih datuma.

Tijekom provedbe programa obuhvaćeni su korisnici starije životne dobi sa područja Kula Norinska, Pojezerje, Zažablje i Slivno koji su koristili usluge prijevoza kako bi zadovoljili životne potrebe.

Partneri na programu: Udruga Otac Ante Gabrić, Centar za socijalnu skrb Metković, Grad Metković, Općina Kula Norinska, Općina Pojezerje i Općina Zažablje. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content