Stižu minusi – zaštitite vodomjere i interne vodovodne instalacije

 

I idućih dana očekuje nas sunčano vrijeme, ali s pravim zimskim temperaturama koje će ići u minus.

Tvrtka Metković d.o.o. je zbog predviđenih niskih temperatura u narednom periodu poslala upozorenje građanima da pristupe zaštiti mjernih mjesta (vodomjera) i internih vodovodnih instalacija (instalacija u okolišu, od mjerila do objekta).

Prenosimo ga u cijelosti.

Kako se ne bi morali preko zime suočiti s troškom kojeg uzrokuje puknuće smrznute cijevi internih vodovodnih instalacija (pogotovo ako su cijevi plitko postavljene ili prolaze negrijanim dijelovima objekta kao što su garaže, podrumi i dvorišta), pročitajte važne savjete da se izbjegne smrzavanje vodovodne cijevi na Vašem posjedu, objektu:

  • provjerite jesu li vodomjerna okna dobro zatvorena, a u slučaju ekstremno niskih temperatura zaštitite instalacije unutar vodomjernih okna npr.  stiroporom, građevinskom folijom ili staklenom vunom
  • interne vodovodne cijevi koje nisu na propisnoj dubini, a vode do garaža i dvorišnih objekata koji se ne griju, toplinski izolirajte npr. mineralnom vunom, stiroporom itd.
  • u vikendicama i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje, te ako odlazite na duži put, zatvorite propusni ventil iza vodomjera prema objektu i ispustite vodu.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content